Kiniškas paštetas

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 45 min.
šalis: Šiaurės Amerika

Ingredientai

  • 6 bulvės
  • 250 ml pieno
  • 20 g sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
  • ½ gerai susmulkinto svogūno
  • 400 g 5% riebumo maltos jautienos
  • Druska, pipirai
  • 250 g kukurūzų

Instrukcijos

  • Nuskuskite ir išvirkite bulves mažame sūdyto vandens puode.
  • Išvirtas bulves sutrinkite grūstuvu.
  • Įpilkite pieno ir įdėkite sviesto. Toliau trinkite iki tyrės konsistencijos.
  • Susmulkinkite svogūną.
  • Keptuvėjeįkaitintame aliejuje kelias minutes pakepkite svogūną.
  • Į keptuvę sudėkite maltą jautieną ir kepkite pagardinę druska ir pipirais.
  • Sudėkite keptą mėsą į mažą karščiui atsparų dubenį.
  • Ant mėsos užbarstykite kukurūzų, o ant viršaus užtepkite bulvių tyrę.
  • Kepkite orkaitėje 25 minutes 190°C temperatūroje, kol viršus paruduos.
  • Patiekite kartu su žaliomis salotomis.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

448,6 kcal

42,8 g

6,7 g

13,6 g

6,4 g

0,2 g

5,9 g

148,2 g

 

Dietologo patarimas:

Šis kiniškas paštetas, patiekiamas su žaliomis salotomis, puikiai tinka subalansuotam meniu. Jį galima pasigaminti iš nesuvartotos mėsos.