Kiniškas paštetas

Ingredientai
- 6 bulvės
- 250 ml pieno
- 20 g sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
- ½ gerai susmulkinto svogūno
- 400 g 5% riebumo maltos jautienos
- Druska, pipirai
- 250 g kukurūzų
Instrukcijos
- Nuskuskite ir išvirkite bulves mažame sūdyto vandens puode.
- Išvirtas bulves sutrinkite grūstuvu.
- Įpilkite pieno ir įdėkite sviesto. Toliau trinkite iki tyrės konsistencijos.
- Susmulkinkite svogūną.
- Keptuvėjeįkaitintame aliejuje kelias minutes pakepkite svogūną.
- Į keptuvę sudėkite maltą jautieną ir kepkite pagardinę druska ir pipirais.
- Sudėkite keptą mėsą į mažą karščiui atsparų dubenį.
- Ant mėsos užbarstykite kukurūzų, o ant viršaus užtepkite bulvių tyrę.
- Kepkite orkaitėje 25 minutes 190°C temperatūroje, kol viršus paruduos.
- Patiekite kartu su žaliomis salotomis.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
448,6 kcal | 42,8 g | 6,7 g | 13,6 g | 6,4 g | 0,2 g | 5,9 g | 148,2 g |
Dietologo patarimas:
Šis kiniškas paštetas, patiekiamas su žaliomis salotomis, puikiai tinka subalansuotam meniu. Jį galima pasigaminti iš nesuvartotos mėsos.