Bandelės su cinamonu
Ingredientai
- 20 g šviežiųmielių
- 30 g cukraus
- 150 ml pieno
- 1 kiaušinis ir 1 trynys
- 30 g sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 valgomasis šaukštas malto kardamono
- 300 g miltų
- 130 g kambario temperatūros sviesto
- ½riekelės duonos, išmirkytos vandenyje
- 10 g cukraus
- 1 valgomasis šaukštas cinamono
- 1 kiaušinio trynys glaistui
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
- Sutrupinkite mieles į virtuvės kombainoarba įprastą dubenį. Įberkite truputį druskos ir sumaišykite su mielėmis.
- Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą (20 g).
- Sudėkite kitus ingredientus. Minkykite 10 minučių.
- Palikite tešlą 30 minučių kambario temperatūroje,kad iškiltų.
- Iškočiokite tešlą taip, kad būtų apie 3 cm storio ir 30 cm pločio.
- Užtepkite minkštą sviestą (10 g) ant paviršiaus.
- Sumaišykite cukrų ir cinamoną, mišiniu pabarstykite tešlą.
- Susukite tešlą išilgai. Supjaustykite griežinėliais.
- Griežinėlius sudėkite ant kepimo skardos, palikdami gana gerą atstumą vienas nuo kito.
- Leiskite iškilti maždaug valandą, kol tūris padvigubės.
- Patepkite kiaušinio tryniu.
- Kepkite 5–6 minutes.
- Leiskite atvėsti ant grotelių.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
463,0 kcal | 12,3 g | 14,0 g | 15,0 g | 8,4 g | 0,1 g | 4,2 g | 230,2 g |
Dietologo patarimas:
Duoną ir bandeles paprasta išsikepti namuose. Svarbu duoti laiko tešlai iškilti, kad ji būtų puri.