Bandelės su cinamonu

4 žmonėms
paruošimo laikas: 2 val.
gaminimo laikas: 10 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 20 g šviežiųmielių
  • 30 g cukraus
  • 150 ml pieno
  • 1 kiaušinis ir 1 trynys
  • 30 g sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas malto kardamono
  • 300 g miltų
  • 130 g kambario temperatūros sviesto
  • ½riekelės duonos, išmirkytos vandenyje
  • 10 g cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono
  • 1 kiaušinio trynys glaistui

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
  • Sutrupinkite mieles į virtuvės kombainoarba įprastą dubenį. Įberkite truputį druskos ir sumaišykite su mielėmis.
  • Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą (20 g).
  • Sudėkite kitus ingredientus. Minkykite 10 minučių.
  • Palikite tešlą 30 minučių kambario temperatūroje,kad iškiltų.
  • Iškočiokite tešlą taip, kad būtų apie 3 cm storio ir 30 cm pločio.
  • Užtepkite minkštą sviestą (10 g) ant paviršiaus.
  • Sumaišykite cukrų ir cinamoną, mišiniu pabarstykite tešlą.
  • Susukite tešlą išilgai. Supjaustykite griežinėliais.
  • Griežinėlius sudėkite ant kepimo skardos, palikdami gana gerą atstumą vienas nuo kito.
  • Leiskite iškilti maždaug valandą, kol tūris padvigubės.
  • Patepkite kiaušinio tryniu.
  • Kepkite 5–6 minutes.
  • Leiskite atvėsti ant grotelių.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

463,0 kcal

12,3 g

14,0 g

15,0 g

8,4 g

0,1 g

4,2 g

230,2 g

Dietologo patarimas:

Duoną ir bandeles paprasta išsikepti namuose. Svarbu duoti laiko tešlai iškilti, kad ji būtų puri.