Vištiena su citrinžole

Ingredientai
• 4 vištų kojelės
• 2 šviežios citrinžolės lazdelės
• 2 smulkintos česnako skiltelės
• 1 valgomasis svogūnėlis
• 1 arbatinis šaukštelis žuvies padažo „Nuoc mam“
• 1 arbatinis šaukštelis sojų padažo
• 1 šaukštas ryžių acto
• 2 šaukštai medaus
• 4 šaukštai vandens
• pipirų
• 1 šaukštas stambiai smulkintų kalendrų lapelių
• 100 g baltųjų ryžių
• 200 g šaldytų žaliųjų pupelių
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 240 °C temperatūros.
• Nuplaukite citrinžolę. Nulupkite išorinę žievelę ir supjaustykite lengvąją stiebo dalį (arčiausiai svogūnėlio).
• Dubenyje sumaišykite padažą „Nuoc mam“, sojų padažą, cukrų, ryžių actą ir vandenį. Sudėkite pjaustytą citrinžolę, pjaustytą valgomąjį svogūnėlį ir sutrintą česnaką.
• Šiuo marinatu ištepkite vištienos gabaliukus ir laikykite vėsioje vietoje 2 valandas.
• 40 minučių kepkite vištieną orkaitėje.
• Kas 15 minučių apšlakstykite vištieną marinatu. Jei jis išgaruoja per greitai, įpilkite šiek tiek karšto vandens.
• Vištienai iškepus apibarstykite ją smulkintais kalendrų lapeliais.
• Išvirkite ryžius ir žaliąsias pupeles. Patiekite kaip garnyrą.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
479,3 kcal | 33,8 g | 7,5 g | 18,7 g | 6,8 g | 0,3 g | 2,8 g | 347 g |
Dietologo patarimas:
Galite išsaugoti viršutinę citrinžolės stiebo dalį sultiniams gaminti. Rekomenduojama vandenį ar indus paskaninti aromatinėmis žolelėmis ir prieskoniais, kad galėtumėte naudoti mažiau druskos.