Barščiai
Ingredientai
- 2 virti burokėliai
- 1 indelis bulgariško jogurto
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas acto
- 4 šakelės krapų
- Druska, pipirai
Instrukcijos
- Nulupkite burokėlius. Supjaustykite gabaliukais.
- Trintuvu sutrinkite burokėlius kartu su alyvuogių aliejumi ir actu. Įdėkite druskos ir pipirų.
- Trinkite tol, kol masė taps vientisa ir kreminė. Jei reikia, įpilkite vandens.
- Atšaldykite ir patiekite kartu su jogurtu ir krapais.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
129,3 kcal | 4,4 g | 11,1 g | 6,3 g | 3,0 g | 0,0 g | 2,7 g | 167,9 g |
Dietologo patarimas:
Burokėliuose gausu antioksidantų, kurie apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų. Šios molekulės, susidarančios oksidacijos metu, gali pažeisti sveikas organizmo ląsteles.