Pastafrola

4 žmonėms
paruošimo laikas: 30 min.
gaminimo laikas: 50 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

  • 90 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 40 g sviesto
  • 20 g cukraus
  • Citrinos žievelė
  • 1 kiaušinis
  • 150 g svarainių (arba gvajavos) pastos

Instrukcijos

  • Trintuvu sumaišykite miltus, sviestą, kepimo miltelius, cukrų ir citrinos žievelę. Mišinys turi būti smėlio konsistencijos.
  • Įmuškitekiaušinį ir toliau maišykite. Atvėsinkite šaldytuve 30 minučių.
  • 2/3 tešlos iškočiokite skardoje ir padėkite į šaldytuvą.
  • Svarainių ar gvajavos pastą supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į puodą, įpilkite 2 šaukštus vandens ir virkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kol viskas ištirps ir pasidarys tiršta masė. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros.
  • Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir tolygiai padenkite ją pagaminta svarainių ar gvajavos uogiene.
  • Iškočiokite likusią tešlą ir supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Uždenkite jomis pyragą, suformuodami groteles.
  • Kruopščiai pritvirtinkite kraštus.
  • Kepkite orkaitėje, kol tešla taps rusvai auksinės spalvos (maždaug 40 minučių).
  • Prieš patiekdami leiskite atvėsti.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

216,2 kcal

27,0 g

8,0 g

9,7 g

6,0 g

0,1 g

1,8 g

101,5 g

Dietologo patarimas:

Šiuo pyragu nereikėtų piktnaudžiauti, nes jame yra daug cukraus. Tešlą gaminkite iš rupių miltų, kuriuose daugiau skaidulų, kad gliukozės koncentracija kraujyje pavalgius taip greitai nedidėtų.