Pastafrola
Ingredientai
- 90 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 40 g sviesto
- 20 g cukraus
- Citrinos žievelė
- 1 kiaušinis
- 150 g svarainių (arba gvajavos) pastos
Instrukcijos
- Trintuvu sumaišykite miltus, sviestą, kepimo miltelius, cukrų ir citrinos žievelę. Mišinys turi būti smėlio konsistencijos.
- Įmuškitekiaušinį ir toliau maišykite. Atvėsinkite šaldytuve 30 minučių.
- 2/3 tešlos iškočiokite skardoje ir padėkite į šaldytuvą.
- Svarainių ar gvajavos pastą supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į puodą, įpilkite 2 šaukštus vandens ir virkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kol viskas ištirps ir pasidarys tiršta masė. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros.
- Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir tolygiai padenkite ją pagaminta svarainių ar gvajavos uogiene.
- Iškočiokite likusią tešlą ir supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Uždenkite jomis pyragą, suformuodami groteles.
- Kruopščiai pritvirtinkite kraštus.
- Kepkite orkaitėje, kol tešla taps rusvai auksinės spalvos (maždaug 40 minučių).
- Prieš patiekdami leiskite atvėsti.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
216,2 kcal | 27,0 g | 8,0 g | 9,7 g | 6,0 g | 0,1 g | 1,8 g | 101,5 g |
Dietologo patarimas:
Šiuo pyragu nereikėtų piktnaudžiauti, nes jame yra daug cukraus. Tešlą gaminkite iš rupių miltų, kuriuose daugiau skaidulų, kad gliukozės koncentracija kraujyje pavalgius taip greitai nedidėtų.