Vištiena „Makhani“ padaže
Ingredientai
• 500 g vištienos krūtinėlės
• 1 indelis jogurto
• 1 žalioji citrina
• 1 skardinė nuluptų pomidorų
• 100 ml grietinėlės
• 10 g sviesto
• 1 didelis svogūnas
• 3 česnako skiltelės
• 3 cm imbiero
• 1 šaukštas migdolų miltelių
• 1 arbatinis šaukštelis kečupo
• kelios kalendros šakelės
• prieskoniai: mišinys „Garam masala“, kalendros milteliai, paprika, raudonieji pipirai
• daržovių aliejus
• 200 g ryžių
Instrukcijos
Marinuota vištiena:
• Supjaustykite vištieną stambiais gabaliukais.
• Sumaišykite vištieną su jogurtu, migdolų milteliais, 2 skiltelėmis trinto česnako, 2 cm tarkuoto imbiero, citrinos sultimis, ½ arbatinio šaukštelio paprikos, 1 šaukštu mišinio „Garam masala“, 1 žiupsneliu raudonųjų pipirų ir šlakeliu aliejaus.
• Laikykite vėsioje vietoje 2 valandas.
Kreminis padažas:
• Keptuvėje patroškinkite pjaustytus svogūnus, 1 sutrintą česnako skiltelę ir 1 cm smulkinto imbiero.
• Įdėkite kečupo, 1 arbatinį šaukštelį kalendros miltelių ir 1 nedidelę stiklinę vandens. Leiskite išgaruoti.
• Sudėkite skardinę luptų pomidorų ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
• Sumaišykite padažą, kad jis taptų vientisas.
• Įpilkite grietinėlės ir sviesto. Virkite dar 10 minučių.
Vištienos paruošimas:
• Keptuvėje apkepkite vištienos gabaliukus iš visų pusių, kad gabaliukai apskrustų iki rudos spalvos.
• Iškepus vištienai užpilkite kreminiu padažu.
• Ryžius išvirkite sūdytame, verdančiame vandenyje ir patiekite su mėsa.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
531,0 kcal | 50,7 g | 6,0 g | 14,6 g | 5,7 g | 0,2 g | 4,8 g | 492,2 g |
Dietologo patarimas:
Balta mėsa yra ne tokia riebi, palyginus su kita mėsa. Didžiausias riebalų kiekis, kurį gauna žmogaus organizmas, yra padažuose, patiekiamuose kartu su mėsos patiekalais.