Skandinaviškas „gravlax“: su krapais marinuota šviežia lašiša
Ingredientai
- 400 g lašišos filė
- 4 šaukštai jūros druskos
- 2 šaukštai cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų
- 1 pluoštelis smulkintų šviežių krapų
Instrukcijos
- Lašišą nuplaukite labai šaltu vandeniu. Išdžiovinkite ir išimkite
- Dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir pipirus.
- Šiuo mišiniu įtrinkite lašišą.
- Lašišą įdėkite į gilią lėkštę. Pabarstykite krapais. Sandariai apvyniokite maistine plėvele.
- Laikykite šaldytuve mažiausiai 24 valandas.
- Prieš patiekdamivandeniu nuplaukite lašišos marinatą.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
189,1 Kcal | 21,6 g | 5,1 g | 8,4 g | 2,0 g | 1,5 g | 0,9 g | 439,9 g |
Dietologo patarimas:
Šis gamybos būdas (su cukrumi ir vandeniu) išsaugo žuvies struktūrą ir jos maistines medžiagas.