Skandinaviškas „gravlax“: su krapais marinuota šviežia lašiša

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 20 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 400 g lašišos filė
  • 4 šaukštai jūros druskos
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis pipirų
  • 1 pluoštelis smulkintų šviežių krapų

Instrukcijos

  • Lašišą nuplaukite labai šaltu vandeniu. Išdžiovinkite ir išimkite
  • Dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir pipirus.
  • Šiuo mišiniu įtrinkite lašišą.
  • Lašišą įdėkite į gilią lėkštę. Pabarstykite krapais. Sandariai apvyniokite maistine plėvele.
  • Laikykite šaldytuve mažiausiai 24 valandas.
  • Prieš patiekdamivandeniu nuplaukite lašišos marinatą.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

189,1 Kcal

21,6 g

5,1 g

8,4 g

2,0 g

1,5 g

0,9 g

439,9 g

 

Dietologo patarimas:

Šis gamybos būdas (su cukrumi ir vandeniu) išsaugo žuvies struktūrą ir jos maistines medžiagas.