Sausainiai „Ghriba“ su graikiniais riešutais ir migdolais
Ingredientai
• 40 g miltelių pavidalo graikinių riešutų
• 40 g miltelių pavidalo migdolų
• 15 g cukraus
• 1 arbatinis šaukštelis sviesto
• 2 kiaušiniai
• 1 šaukštas kepimo miltelių
• ½ arbatinio šaukštelio apelsinų žiedų vandens
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
• Ranka arba maišytuvu sumaišykite visus ingredientus (išskyrus kepimo miltelius), kol tešla taps vientisa.
• Kepimo miltelius suberkite paskutinius, kad sausainiams suteiktų traškesio efektą.
• Šlapiomis rankomis iš tešlos suformuokite rutuliukus. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
• Kepkite 12 minučių.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
212,6 kcal | 9,5 g | 6,2 g | 16,3 g | 2,7 g | 0,8 g | 1,8 g | 53,8 g |
Dietologo patarimas:
Šiame recepte pateikiamas paprastesnis šių rytietiškų sausainių receptas. Įprastai jie yra itin saldūs. Rekomenduojama valgyti tik retkarčiais. Pagrindiniai ingredientai – graikiniai riešutai ir migdolai. Šie riešutai turi pranašumą dėl jų sudėtyje esančių nesočiųjų riebalų rūgščių, pavyzdžiui, omega-3, kurios yra labai svarbios širdies ir kraujagyslių būklei palaikyti.