Havajietiškas ,,Poke bowl“
Ingredientai
• 600 g šviežios neapdorotos lašišos
• 2 avokadai
• 1 mangas
• 2 saldieji svogūnai
• 125 g ryžių
• 1 šaukštas sezamų sėklų
• 1 saujelė šviežių kalendrų
• 1 gabaliukas šviežio imbiero
• 1 šaukštas sezamų aliejaus
• 1 šaukštas terijakio padažo
• 1 šaukštas ryžių acto
• 1 arbatinis šaukštelis Kajeno paprikų
Instrukcijos
• Paruoškite marinatą iš sezamų aliejaus, terijakio padažo, ryžių acto, šviežio tarkuoto imbiero, kalendrų (atidėkite kelis lapelius), kelių arbatinių šaukštelių sezamų sėklų ir Kajeno paprikų.
• Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į dubenį ir gerai sumaišykite su marinatu.
• Smulkiais gabaliukais supjaustykite avokadus ir mangą.
• Smulkiai supjaustykite svogūnus.
• Avokadus, mangą ir svogūnus sudėkite į dubenį su lašiša ir gerai sumaišykite. Laikykite vėsioje vietoje.
• Užvirkite vandenį ir išvirkite 4 ryžių porcijas.
• Nusausinkite ryžius ir sudėkite į 4 mažus dubenėlius, pabarstykite sezamų sėklomis ir papuoškite keliais kalendrų lapeliais.
• Iš šaldytuvo išimkite dubenį su lašiša, avokadu, mangu ir marinato mišiniu, dar kartą išmaišykite, įdėkite į indelius ir patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
516,0 kcal | 37,2 g | 9,2 g | 27,8 g | 4,6 g | 1,9 g | 6,0 g | 194 g |
Dietologo patarimas:
Šį patiekalą galima įvairiai keisti priklausomai nuo jums patinkančių šviežių daržovių.