Citrinų, migdolų ir spanguolių kvadratėliai

Ingredientai
• 40 g miltų
• 40 g sviesto
• 2 citrinos
• 2 kiaušiniai
• 30 g cukraus
• 15 g miltų
• 1 a. š. kepimo miltelių
• 40 g migdolų miltelių
• 50 g džiovintų spanguolių
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
• Maišykite miltus ir sviestą, kol tešla taps vientisa.
• Paskirstykite tešlą 15 cm kvadratinėje skardoje, padengtoje kepimo popieriumi.
• Kepkite 20 minučių.
• Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 °C.
• Švelniai nulupkite 2 citrinų žieveles ir išspauskite vienos citrinos sultis.
• Kiaušinius ir cukrų plakite, kol masė suputos. Plakdami sudėkite žievelę, citrinos sultis, miltus ir mieles, migdolų miltelius bei spanguoles.
• Plakinį supilkite ant tešlos.
• Kepkite 40 minučių arba kol viršus paruduos.
• Palaukite, kol visiškai atvės, ir tada pjaustykite kvadratėliais.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
287,1 kcal | 21,0 g | 9,8 g | 17,3 g | 7,0 g | 0,1 g | 2,7 g | 61,6 g |
Dietologo patarimas:
Spanguolės itin būdingos Šiaurės Amerikai, jose gausu vitamino C ir antioksidantų.
Vis dėlto šiais gardžiais citrinų kvadratėliais vertėtų mėgautis tik retkarčiais, nes juose yra cukraus ir riebalų.