Saldus tofu su imbieru ir kininiu kopūstu

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 15 min.
šalis: Azija

Ingredientai

  • 500 g nusausinto šviežio tofu
  • 2 šaukštai žemės riešutų aliejaus
  • 1 supjaustytas imbiero gumbas
  • 400 g kininio kopūsto
  • 2 šaukštai ryžių vyno
  • 1 šaukštas ryžių acto

Marinatui:

  • 2 šaukštai tarkuoto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis sojų padažo
  • 2 šaukštai rudojocukraus

Instrukcijos

  • Dantų krapštuku pradurkite kelias skylutes tofu, kad geriau įsigertų marinatas. Supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  • Sumaišykite marinato ingredientus negiliame inde.
  • Sudėkite tofu į marinatą ir gerai sumaišykite. Marinuokite 10–15 minučių.
  • Kepimo inde įkaitinkite 2 šaukštus žemės riešutų aliejaus. Kai aliejus pradeda rūkti, įdėkite imbierą, kininio kopūstolapus ir kepkite 2 minutes.
  • Įpilkite šiek tiek vandens, kad susidarytų garas, ir troškinkite dar 2 minutes.
  • Kai kininio kopūstolapai iškepa, įdėkite prieskonių ir sudėkite į lėkštę.
  • Kitame kepimo inde įkaitinkite 2 šaukštus žemės riešutų aliejaus. Kai aliejus pradeda rūkti, sudėkite tofu (be marinato skysčio, jį reikės supilti pačioje pabaigoje). Būkite atsargūs, kad tofu gabaliukai nesubyrėtų, jie turėtų būti aukso spalvos.
  • Pagardinkite ryžių vynuir actu bei likusiu marinato skysčiu.
  • Kepkite, kol sumažės padažo.
  • Nedelsdami patiekite.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

222,0 kcal

12,1 g

10,2 g

11,9 g

1,7 g

1,0 g

2,4 g

378 g

Dietologo patarimas:

Tofu yra gera mėsos alternatyva, nes turi daug baltymų. Dėl neutralus jo skonio galima naudoti daugelyje receptų.