Saldus tofu su imbieru ir kininiu kopūstu

Ingredientai
- 500 g nusausinto šviežio tofu
- 2 šaukštai žemės riešutų aliejaus
- 1 supjaustytas imbiero gumbas
- 400 g kininio kopūsto
- 2 šaukštai ryžių vyno
- 1 šaukštas ryžių acto
Marinatui:
- 2 šaukštai tarkuoto imbiero
- 1 arbatinis šaukštelis sojų padažo
- 2 šaukštai rudojocukraus
Instrukcijos
- Dantų krapštuku pradurkite kelias skylutes tofu, kad geriau įsigertų marinatas. Supjaustykite smulkiais gabaliukais.
- Sumaišykite marinato ingredientus negiliame inde.
- Sudėkite tofu į marinatą ir gerai sumaišykite. Marinuokite 10–15 minučių.
- Kepimo inde įkaitinkite 2 šaukštus žemės riešutų aliejaus. Kai aliejus pradeda rūkti, įdėkite imbierą, kininio kopūstolapus ir kepkite 2 minutes.
- Įpilkite šiek tiek vandens, kad susidarytų garas, ir troškinkite dar 2 minutes.
- Kai kininio kopūstolapai iškepa, įdėkite prieskonių ir sudėkite į lėkštę.
- Kitame kepimo inde įkaitinkite 2 šaukštus žemės riešutų aliejaus. Kai aliejus pradeda rūkti, sudėkite tofu (be marinato skysčio, jį reikės supilti pačioje pabaigoje). Būkite atsargūs, kad tofu gabaliukai nesubyrėtų, jie turėtų būti aukso spalvos.
- Pagardinkite ryžių vynuir actu bei likusiu marinato skysčiu.
- Kepkite, kol sumažės padažo.
- Nedelsdami patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
222,0 kcal | 12,1 g | 10,2 g | 11,9 g | 1,7 g | 1,0 g | 2,4 g | 378 g |
Dietologo patarimas:
Tofu yra gera mėsos alternatyva, nes turi daug baltymų. Dėl neutralus jo skonio galima naudoti daugelyje receptų.