Vakarų Afrikos vištienos sriuba

4 žmonėms
paruošimo laikas: 30 min
gaminimo laikas: 210 min.
šalis: Afrika

Ingredientai

• 1 nedidelė višta, supjaustyta dalimis
• 2 vidutinio dydžio svogūnai
• 4 morkos
• 4 salierų stiebai
• 1 česnako skiltelė
• 1 arbatinis šaukštelis neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių
• 1 didelis laurų lapas
• 6 petražolių šakelės
• 2 čiobrelių šakelės
• 1 šaukštas daržovių aliejaus
• 2 šaukštai malto imbiero
• 2 pomidorai
• 2 šaukštai kario miltelių „Madras“
• 1 šaukštas pomidorų pastos
• 100 ml kokosų pieno
• 1 žaliasis bananas
• 2 šaukštai smulkintų kalendrų
• 120 g baltųjų ryžių
• druskos

Instrukcijos

• Į puodą įdėkite vištą, svogūnus, padalintus į keturias dalis, pjaustytas morkas, smulkintą salierą, česnaką, pipirus, lauro lapą, petražoles ir čiobrelius.
• Įpilkite vandens, uždenkite ir užvirkite.
• Virkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
• Vištą išimkite, padėkite ant lėkštutės ir leiskite atvėsti. Puodą atidėkite į šalį.
• Nuo vištos nuimkite odą. Pašalinkite kaulus ir supjaustykite vištieną dideliais gabaliukais.
• Kaulus sudėkite į puodą, nepilnai uždenkite ir virkite 1 valandą, kol gausis sodraus skonio sultinys. 
• Nukoškite sultinį į dubenį.
• Supilkite sultinį į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių. Pagardinkite druska.
• Dideliame puode įkaitinkite daržovių aliejų.
• Sudėkite smulkintą svogūną, imbierą, smulkintus pomidorus, kario miltelius ir pomidorų pastą.
• Kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 7 minutes maišydami, kol suminkštės.
• Supilkite sultinį, kokosų pieną ir nuluptą bei supjaustytą bananą. Užvirkite.
• Pagardinkite druska ir virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių, kol bananas labai suminkštės.
• Sudėkite vištieną ir kalendras. Troškinkite, kol įkais. Supilstykite į dubenėlius ir patiekite su baltaisiais ryžiais.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

577,1 kcal43,0 g14,5 g21,2 g8,2 g0,3 g10,8 g440,5 g

Dietologo patarimas:

Šios sriubos pagrindas – labai kvapnus sultinys. Tam, kad sriuba būtų „lengvesnė“, išfiltravę sultinį jį atšaldykite, taip pašalinsite riebalus.