Veršienos tadžinas
Ingredientai
• 500 g veršienos blauzdelės
• 1 svogūnas
• 2 česnako skiltelės
• 1 citrina
• 1 daržovių sultinio kubelis
• 2 šaukštai pomidorų pastos
• 1 žiupsnelis šafrano
• 1 šaukštas prieskonių mišinio „Ras el-Hanout“
• 2 morkos
• 1 ropė
• 1 didelė cukinija
• 100 g saldžiųjų žirnių
• 100 g žirnių
• 10 didelių žaliųjų alyvuogių be kauliukų
• 150 g manų kruopų
• 1 kalendros šakelė
Instrukcijos
• Veršieną supjaustykite dideliais gabaliukais ir troškinkite nekibioje keptuvėje be aliejaus.
• Įdėkite supjaustytą svogūną, česnaką ir citriną, padalintą į 4 dalis.
• Užpilkite vandeniu, įdėkite sultinio kubelį ir prieskonius bei virkite ant vidutinės ugnies 45 minutes.
• Sudėkite morkas, nuluptą ir supjaustytą ropę ir virkite dar 15 minučių.
• Sudėkite nuluptą ir supjaustytą cukiniją, cukrinius žirnelius ir virkite dar 10 minučių.
• Sudėkite alyvuoges, žirnius ir virkite dar 10 minučių.
• Pačioje pabaigoje įdėkite susmulkintą šviežią kalendrą.
• Patiekite su manų kruopomis.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
500,1 kcal | 55,9 g | 7,2 g | 11,8 g | 3,1 g | 0,1 g | 9,7 g | 429,0 g |
Dietologo patarimas:
Gaminant tadžiną pagaminta mėsa būna minkšta. Galite naudoti vietines ar sezonines daržoves.