Empanada

4 žmonėms
paruošimo laikas: 40 min.
gaminimo laikas: 65 min.
šalis: Lotynų Amerika

Ingredientai

  • 12 empanados arba trapios tešlos lakštų
  • 150 g maltos jautienos
  • 1 svogūnas
  • 1 svogūno laiškai
  • 2 kiaušiniai
  • 1 vidutinio dydžio bulvė
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 1 a. š. kumino
  • 1 a. š. baltųjų pipirų
  • 1 a. š. saldžiųjų pipirų
  • Druska (pagal skonį)

Instrukcijos

  • Kietai išvirkite kiaušinius panardindami juos į verdantį vandenį 10 minučių.
  • Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  •  Nuplaukite ir nulupkite bulves. Supjaustykite jas dideliais kubeliais ir virkite 15 minučių verdančiame sūdytame vandenyje.
  • Į didelį puodą įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite svogūnus ir troškinkite 10 minučių.
  • Suberkite mėsą ir kelias minutes troškinkite ant didelės ugnies. Pagardinkite prieskoniais.
  • Išvirtas bulves suberkite į mėsos pagardą. Viską sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite pastovėti.
  • Kiaušinius nulupkite ir stambiai supjaustykite.
  • Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite svogūno laiškus.
  • Sumaišykite smulkintus kiaušinius, svogūną bei mėsą.
  • Kai tešla atvės, pradėkite lipdyti pyragėlius.
  • Į delną įdėkite tešlos gabalėlį. Prieš dėdami šaukštą įdaro, šiek tiek sulenkite tešlą pusiau ir sutvirtinkite abu galus.
  • Užlipdykite pyragėlį tvirtai užspausdami tešlą. Pirmiausia suimkite abu tešlos kraštus, sulenkite palikdami maždaug vieno piršto pločio atstumą ir užtektinai stipriai sugnybkite tešlą. Sulenkite pagal liniją kas kelis centimetrus, kad susiformuotų kraštas.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepkite empanadas ant kepimo popieriumi išklotos skardos 15 minučių, apverskite ir kepkite dar 10 minučių.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

439,5 kcal

10,0 g

4,2 g

23,0 g

8,0 g

0,2 g

1,9 g

347,0 g

Dietologo patarimas:

Empanadas patiekite su šviežių daržovių salotomis, kad subalansuotumėte maisto porciją.