Moliūgų ir tunų tyrė
Ingredientai
• 1 moliūgas
• 1 l mineralinio vandens
• 1 šaukštas čiobrelių
• 200 g rikotos
• 300 g tunų konservų
Instrukcijos
• Nulupkite moliūgą ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
• Sudėkite į puodą ir užpilkite mineraliniu vandeniu. Užkaiskite. Kai vanduo išgaruos, įpilkite daugiau, kad apsemtų moliūgą. Kartokite, kol gausite tyrę.
• Nuėmę nuo ugnies, įdėkite rikotos ir čiobrelių.
• Sudėkite nusausintą tuną.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
240,2 kcal | 12,2 g | 4,0 g | 15,2 g | 10,2 g | 0,3 g | 2,6 g | 184,5 g |
Dietologo patarimas:
Gaminant šiuo būdu nereikia naudoti jokių riebalų, taip pat išsaugoma didelė dalis vitaminų ir mineralų.