Moliūgų ir tunų tyrė

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 20 min.
šalis: Europa

Ingredientai

• 1 moliūgas
• 1 l mineralinio vandens
• 1 šaukštas čiobrelių
• 200 g rikotos
• 300 g tunų konservų

Instrukcijos

• Nulupkite moliūgą ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
• Sudėkite į puodą ir užpilkite mineraliniu vandeniu. Užkaiskite. Kai vanduo išgaruos, įpilkite daugiau, kad apsemtų moliūgą. Kartokite, kol gausite tyrę.
• Nuėmę nuo ugnies, įdėkite rikotos ir čiobrelių.
• Sudėkite nusausintą tuną.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

240,2 kcal12,2 g4,0 g15,2 g10,2 g0,3 g2,6 g184,5 g

Dietologo patarimas:

Gaminant šiuo būdu nereikia naudoti jokių riebalų, taip pat išsaugoma didelė dalis vitaminų ir mineralų.