Grelos ryžiai: brokolių (‚rabe‘) rizotas

4 žmonėms
paruošimo laikas: 50 min.
gaminimo laikas: 50 min.
šalis: Europa

Ingredientai

  • 450 g rizoto ryžių
  • 150 g brokolio (‚rabe‘) lapų (jei neturite, galite naudoti kitą rūšį)
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 sultinio kubelis
  • druska, pipirai

Instrukcijos

  • Nuplaukite brokolį. Nuplikykite verdančiu, pasūdytu vandeniu. Jis turėtų išlikti standus. Nupjaustykite kotelius ir palikite atvėsti.
  • Ant vidutinės ugnies užvirinkite 1,5 l vandens su sultinio kubeliu.
  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir sutraiškytas česnako skilteles.
  • Į aliejų suberkite nevirtus ryžius ir supilkite sultinį. Ryžiai turėtų tapti permatomi.
  • Pridėkite prieskonių ir brokolius, uždenkite ir troškinkite 15 minučių.
  • Jei reikia, įpilkite vandens, kad ryžiai liktų kreminiai.

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

303,1 Kcal

4,8 g

1,7 g

13,5 g

1,7 g

0,1 g

2,1 g

318,0 g

Dietologo patarimas:

Brokolių galima gauti beveik visus metus. Jie labai tinka su daugeliu krakmolingų daržovių.  Virti reikia tik trumpai, kad jie išliktų tvirti.