Grelos ryžiai: brokolių (‚rabe‘) rizotas
Ingredientai
- 450 g rizoto ryžių
- 150 g brokolio (‚rabe‘) lapų (jei neturite, galite naudoti kitą rūšį)
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 sultinio kubelis
- druska, pipirai
Instrukcijos
- Nuplaukite brokolį. Nuplikykite verdančiu, pasūdytu vandeniu. Jis turėtų išlikti standus. Nupjaustykite kotelius ir palikite atvėsti.
- Ant vidutinės ugnies užvirinkite 1,5 l vandens su sultinio kubeliu.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir sutraiškytas česnako skilteles.
- Į aliejų suberkite nevirtus ryžius ir supilkite sultinį. Ryžiai turėtų tapti permatomi.
- Pridėkite prieskonių ir brokolius, uždenkite ir troškinkite 15 minučių.
- Jei reikia, įpilkite vandens, kad ryžiai liktų kreminiai.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
303,1 Kcal | 4,8 g | 1,7 g | 13,5 g | 1,7 g | 0,1 g | 2,1 g | 318,0 g |
Dietologo patarimas:
Brokolių galima gauti beveik visus metus. Jie labai tinka su daugeliu krakmolingų daržovių. Virti reikia tik trumpai, kad jie išliktų tvirti.