Rūgšti ruginė sriuba ,,Congo Pondu“
Ingredientai
• 500 g kasavos (manijoko) lapų
• 150 ml daržovių sultinio
• 4 maži baltieji svogūnai
• 1 žalia paprika
• 2 šaukštai daržovių aliejaus
• 200 g konservuotos skumbrės
• 1 didelė česnako skiltelė
• 1 šviežia aitrioji paprika
• 120 g baltųjų ryžių
• druska
Instrukcijos
• Gerai nuplaukite kasavos lapus vandeniu ir nusausinkite.
• Užvirkite didelį kiekį vandens ir sudėkite pjaustytus kasavos lapus.
• Virkite 10 minučių, tada nusausinkite.
• Skumbrę nusausinkite nedideliame kiaurasamtyje.
• Kuo smulkiau supjaustykite svogūnus, česnaką, aitriąją papriką ir žalią papriką.
• Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir troškinkite daržoves 1 minutę nuolat maišydami.
• Sudėkite kasavos lapus ir sultinį bei virkite 40 minučių uždengtame puode. Jei reikia, įpilkite vandens.
• Stambiai susmulkinkite žuvį ir įdėkite į troškinį.
• Virkite dar 30 minučių.
• Patiekite karštą su virtais baltaisiais ryžiais.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
310,9 kcal | 16,0 g | 4,7 g | 12,0 g | 2,1 g | 1,3 g | 4,9 g | 455,4 g |
Dietologo patarimas:
Jei neturite kasavos lapų, naudokite špinatus. Skumbrę galima pakeisti sardinėmis. Riebiose žuvyse yra visas reikalingas omega-3 riebiųjų rūgščių kiekis.