Rūgšti ruginė sriuba ,,Congo Pondu“

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 60 min.
šalis: Afrika

Ingredientai

• 500 g kasavos (manijoko) lapų
• 150 ml daržovių sultinio
• 4 maži baltieji svogūnai
• 1 žalia paprika
• 2 šaukštai daržovių aliejaus
• 200 g konservuotos skumbrės
• 1 didelė česnako skiltelė
• 1 šviežia aitrioji paprika
• 120 g baltųjų ryžių
• druska

Instrukcijos

• Gerai nuplaukite kasavos lapus vandeniu ir nusausinkite.
• Užvirkite didelį kiekį vandens ir sudėkite pjaustytus kasavos lapus.
• Virkite 10 minučių, tada nusausinkite.
• Skumbrę nusausinkite nedideliame kiaurasamtyje.
• Kuo smulkiau supjaustykite svogūnus, česnaką, aitriąją papriką ir žalią papriką.
• Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir troškinkite daržoves 1 minutę nuolat maišydami. 
• Sudėkite kasavos lapus ir sultinį bei virkite 40 minučių uždengtame puode. Jei reikia, įpilkite vandens.
• Stambiai susmulkinkite žuvį ir įdėkite į troškinį.
• Virkite dar 30 minučių.
• Patiekite karštą su virtais baltaisiais ryžiais.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

310,9 kcal16,0 g4,7 g12,0 g2,1 g1,3 g4,9 g455,4 g

Dietologo patarimas:

Jei neturite kasavos lapų, naudokite špinatus. Skumbrę galima pakeisti sardinėmis. Riebiose žuvyse yra visas reikalingas omega-3 riebiųjų rūgščių kiekis.