Kolumbietiškos raudonosios pupelės
Ingredientai
• 250 g džiovintų raudonųjų pupelių
• 2 svogūnai
• 2 česnako skiltelės
• ½ raudonos paprikos
• ½ žalios paprikos
• 400 g pjaustytų pomidorų
• ½ arbatinio šaukštelio anato miltelių (jei neturite, pakeiskite paprikos milteliais)
• 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
• 400 ml vandens
• 400 ml vištienos sultinio
• 2 didelės morkos
• 1 pluoštelis kalendrų
• druskos, pipirų
Instrukcijos
• Likus dienai iki gaminimo užmerkite raudonąsias pupeles dideliame kiekyje vandens.
• Nulupkite ir supjaustykite daržoves.
• Svogūnus, česnaką, raudoną ir žalią paprikas ir pomidorus sudėkite į trintuvą, sutrinkite ir atidėkite į šalį.
• Į didelį puodą sudėkite pupeles, vandenį, sultinį, morkas ir pjaustytas daržoves. Uždenkite ir virkite 90 minučių.
• Įdėkite anato miltelių, maltų kmynų, druskos ir pipirų. Virkite dar 5 minutes vis pamaišydami.
• Mėgaukitės!
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
289,5 kcal | 42,5 g | 10,8 g | 1,6 g | 0,3 g | 0,1 g | 15,0 g | 591,8 g |
Dietologo patarimas:
Raudonosios pupelės yra labai populiarios Pietų Amerikos virtuvėje. Šiuos ankštinius augalus, kurie yra puikus baltymų šaltinis, labai paprasta pritaikyti vegetariškiems receptams. Patiekę kartu su ryžiais gaunate subalansuotą patiekalą.