Kolumbietiškos raudonosios pupelės

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 95 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

• 250 g džiovintų raudonųjų pupelių
• 2 svogūnai
• 2 česnako skiltelės
• ½ raudonos paprikos
• ½ žalios paprikos
• 400 g pjaustytų pomidorų
• ½ arbatinio šaukštelio anato miltelių (jei neturite, pakeiskite paprikos milteliais)
• 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
• 400 ml vandens
• 400 ml vištienos sultinio
• 2 didelės morkos
• 1 pluoštelis kalendrų
• druskos, pipirų

Instrukcijos

• Likus dienai iki gaminimo užmerkite raudonąsias pupeles dideliame kiekyje vandens.
• Nulupkite ir supjaustykite daržoves.
• Svogūnus, česnaką, raudoną ir žalią paprikas ir pomidorus sudėkite į trintuvą, sutrinkite ir atidėkite į šalį.
• Į didelį puodą sudėkite pupeles, vandenį, sultinį, morkas ir pjaustytas daržoves. Uždenkite ir virkite 90 minučių.
• Įdėkite anato miltelių, maltų kmynų, druskos ir pipirų. Virkite dar 5 minutes vis pamaišydami.
• Mėgaukitės!

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

289,5 kcal42,5 g10,8 g1,6 g0,3 g0,1 g15,0 g591,8 g

Dietologo patarimas:

Raudonosios pupelės yra labai populiarios Pietų Amerikos virtuvėje. Šiuos ankštinius augalus, kurie yra puikus baltymų šaltinis, labai paprasta pritaikyti vegetariškiems receptams. Patiekę kartu su ryžiais gaunate subalansuotą patiekalą.