„Feijoada“
Ingredientai
• 120 g sausų juodųjų pupelių
• 400 g kiaulienos nugarinės
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 1 svogūnas
• 1 skiltelė česnako
• 30 g džiovintos jautienos
• 350 ml vandens
• 1 sausas lauro lapas
• 30 g portugališkos čioriso dešros
• Pipirai
Instrukcijos
• Pupeles per naktį pamirkykite šaltame vandenyje.
• Mėsą supjaustykite kubeliais.
• Dengtame kepimo inde ant šaukšto aliejaus apkepkite mėsą, kol paruduos. Pagardinkite pipirais. Perdėkite į lėkštę.
• Nulupkite ir supjaustykite svogūną bei česnaką.
• Tame pačiame dengtame kepimo inde apkepkite pusę svogūnų ir česnaką. Įdėkite mėsą. Suberkite pupeles, džiovintą jautieną, įpilkite vandens ir įdėkite lauro lapus. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies 2 valandas.
• Įdėkite čioriso dešrą ir toliau virkite 30 minučių.
• Samčiu išgriebkite 250 ml (1 puodelį) juodųjų pupelių iš indo.
• Nelipnioje keptuvėje ant šaukšto aliejaus patroškinkite pupeles, likusį svogūną ir česnaką.
• Nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite masę šakute ar mediniu šaukštu. Šią pupelių pastą sumaišykite su feijoada, kad padažas sutirštėtų.
• Patiekite su garnyru arba be jo.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
361,3 kca | 16,3 g | 1,9 g | 15,4 g | 4,4 g | 0,1 g | 5,2 g | 191,3 g |
Dietologo patarimas:
Laikui sutaupyti galite naudoti konservuotas pupeles. Tokiu atveju pupeles kruopščiai nuskalaukite, kaip ir kitus konservuotus maisto produktus.