Pikantiškos korėjietiškos morkų salotos
Ingredientai
- 500 g morkų
- ½ svogūno
- ½ česnako skiltelės
- 2 šaukštai sezamų aliejaus
- 2 šaukštai ryžių acto
- 1 arbatinis šaukštelis sojų padažo
- 1 arbatinis šaukštelis aštriųjų paprikų padažo
- 6 švieži smulkinti kalendros lapeliai
- Druska, pipirai
Instrukcijos
- Nulupkite ir sutarkuokite morkas.
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną juostelėmis. Išspauskite česnaką.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų,pakepkite svogūną ir česnaką.
- Dubenyje gerai sumaišykite morkas, svogūną, česnaką, sojos padažą, aštriųjų paprikų padažą ir smulkintą kalendrą.
- Prieš patiekdami 1 valandą palaikykite šaldytuve.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
105,8 kcal | 9,9 g | 7,8 g | 5,7 g | 0,9 g | 0,0 g | 4,2 g | 203,9 g |
Dietologo patarimas:
Morkose gausu skaidulų ir vitamino A beta karotino pavidalu. Skaidulos naudingos peristaltikai, cukraus kiekiui kraujyje ir padeda reguliuoti sotumo jausmą.