Pikantiškos korėjietiškos morkų salotos

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 0 min.
šalis: Azija

Ingredientai

  • 500 g morkų
  • ½ svogūno
  • ½ česnako skiltelės
  • 2 šaukštai sezamų aliejaus
  • 2 šaukštai ryžių acto
  • 1 arbatinis šaukštelis sojų padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis aštriųjų paprikų padažo
  • 6 švieži smulkinti kalendros lapeliai
  • Druska, pipirai

Instrukcijos

  • Nulupkite ir sutarkuokite morkas.
  • Nulupkite ir supjaustykite svogūną juostelėmis. Išspauskite česnaką.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų,pakepkite svogūną ir česnaką.
  • Dubenyje gerai sumaišykite morkas, svogūną, česnaką, sojos padažą, aštriųjų paprikų padažą ir smulkintą kalendrą.
  • Prieš patiekdami 1 valandą palaikykite šaldytuve.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

105,8 kcal

9,9 g

7,8 g

5,7 g

0,9 g

0,0 g

4,2 g

203,9 g

Dietologo patarimas:

Morkose gausu skaidulų ir vitamino A beta karotino pavidalu. Skaidulos naudingos peristaltikai, cukraus kiekiui kraujyje ir padeda reguliuoti sotumo jausmą.