Marokietiškos tarkuotos morkos

Ingredientai
- 500 g morkų
- 50 g razinų
- 1 šaukštas akacijų medaus
- 1 česnako skiltelė
- 2 šaukštai acto
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštas imbiero miltelių
- 1 žiupsnelis šafrano
- 1 šaukštas cinamono
- Druska
- ½ arbatinio šaukštelio kmynų sėklų
Instrukcijos
- Nulupkite morkas. Padalinkite jas išilgai į dvi dalis ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Puode pakepkite morkas su alyvuogių aliejumi.
- Įdėkite sutrintą česnaką, imbierą ir įpilkite acto.
- Įpilkite 400 ml vandens, įberkite druskos. Uždenkite puodą ir virkite 10minučių.
- Įdėkite akacijų medaus, cinamono ir virkite dar 5 minutes.
- Įdėkite razinų, šafrano, virkite dar 10 minučių.
- Pabarstykite kmynais ir patiekalą patiekite karštą.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
145,9 kcal | 1,7 g | 15,6 g | 5,7 g | 0,7 g | 0,1 g | 5,2 g | 106,1 g |
Dietologo patarimas:
Ruošiant šį patiekalą svarbūs prieskoniai, kad būtų maksimaliai turtingas skonis ir mažiau vartotume druskos.