Marokietiškos tarkuotos morkos

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 25 min.
šalis: Afrika

Ingredientai

  • 500 g morkų
  • 50 g razinų
  • 1 šaukštas akacijų medaus
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 šaukštai acto
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštas imbiero miltelių
  • 1 žiupsnelis šafrano
  • 1 šaukštas cinamono
  • Druska
  • ½ arbatinio šaukštelio kmynų sėklų

Instrukcijos

  • Nulupkite morkas. Padalinkite jas išilgai į dvi dalis ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Puode pakepkite morkas su alyvuogių aliejumi.
  • Įdėkite sutrintą česnaką, imbierą ir įpilkite acto.
  • Įpilkite 400 ml vandens, įberkite druskos. Uždenkite puodą ir virkite 10minučių.
  • Įdėkite akacijų medaus, cinamono ir virkite dar 5 minutes.
  • Įdėkite razinų, šafrano, virkite dar 10 minučių.
  • Pabarstykite kmynais ir patiekalą patiekite karštą.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

145,9 kcal

1,7 g

15,6 g

5,7 g

0,7 g

0,1 g

5,2 g

106,1 g

Dietologo patarimas:

Ruošiant šį patiekalą svarbūs prieskoniai, kad būtų maksimaliai turtingas skonis ir mažiau vartotume druskos.