„Laksa“ krevečių karis
Ingredientai
• 300 g ryžių makaronų
Sultiniui:
• 500 ml daržovių sultinio
• 200 ml kokosų pieno
• 60 g laksa pastos arba žaliojo kario
• 4 susmulkintos mažo česnako skiltelės
• 2 smulkiai supjaustyti citrinžolių stiebai
• 2 smulkios supjaustytos raudonos paprikos (nebūtina)
• 2 šaukštai augalinio aliejaus
Garnyrui (gali būti keičiama pagal skonį):
• 150 g nuluptų krevečių
• 10 smulkintos šviežios kalendros šakelių
• 2 a. š. sezamų aliejaus
• 2 a. š. sezamų sėklų
Instrukcijos
• Suberkite makaronus į karščiui atsparų dubenį. Pilkite verdantį vandenį, kol apsems, ir palaikykite 1 minutę. Maišykite, kol makaronai atsiskirs vienas nuo kito. Uždenkite.
• Kiniškoje arba įprastoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite česnaką, citrinžolę bei smulkintą aitriąją papriką.
• Įdėkite krevetes ir troškinkite kelias minutes.
• Sumaišykite tešlą su laksa pasta.
• Sudrėkinkite su kokosų pienu ir sultiniu ir užvirkite.
• Nuimkite nuo ugnies ir supilkite į serviravimo indus.
• Sukrėskite nusausintus makaronus, smulkintą šviežią kalendrą ir sezamų sėklas.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
363,9 kcal | 24,7 g | 2,4 g | 21,0 g | 9,9 g | 0,3 g | 10,4 g | 490,1 g |
Dietologo patarimas:
Krevetės yra geras baltymų šaltinis. Jose taip pat daug omega 3 riebalų rūgščių ir vitamino B12.