„Laksa“ krevečių karis

4 žmonėms
paruošimo laikas: 15 min.
gaminimo laikas: 15 min.
šalis: Azija

Ingredientai

• 300 g ryžių makaronų

Sultiniui:
• 500 ml daržovių sultinio
• 200 ml kokosų pieno
• 60 g laksa pastos arba žaliojo kario
• 4 susmulkintos mažo česnako skiltelės
• 2 smulkiai supjaustyti citrinžolių stiebai
• 2 smulkios supjaustytos raudonos paprikos (nebūtina)
• 2 šaukštai augalinio aliejaus
Garnyrui (gali būti keičiama pagal skonį):
• 150 g nuluptų krevečių
• 10 smulkintos šviežios kalendros šakelių
• 2 a. š. sezamų aliejaus
• 2 a. š. sezamų sėklų

Instrukcijos

• Suberkite makaronus į karščiui atsparų dubenį. Pilkite verdantį vandenį, kol apsems, ir palaikykite 1 minutę. Maišykite, kol makaronai atsiskirs vienas nuo kito. Uždenkite.
• Kiniškoje arba įprastoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite česnaką, citrinžolę bei smulkintą aitriąją papriką.
• Įdėkite krevetes ir troškinkite kelias minutes.
• Sumaišykite tešlą su laksa pasta.
• Sudrėkinkite su kokosų pienu ir sultiniu ir užvirkite.
• Nuimkite nuo ugnies ir supilkite į serviravimo indus.
• Sukrėskite nusausintus makaronus, smulkintą šviežią kalendrą ir sezamų sėklas.

 

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

363,9 kcal24,7 g2,4 g21,0 g9,9 g0,3 g10,4 g490,1 g

Dietologo patarimas:

Krevetės yra geras baltymų šaltinis. Jose taip pat daug omega 3 riebalų rūgščių ir vitamino B12.