Mėlynių keksiukai
Ingredientai
• 1 didelis kiaušinis
• 75 g mėlynių (šviežių ar šaldytų)
• 40 g sviesto ar margarino
• 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
• 20 g cukranendrių cukraus
• 80 g miltų
• 2 šaukštai pieno
Instrukcijos
• Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
• Dubenyje sumaišykite sviestą ir cukrų. Kai masė pabąla, įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną.
• Pamažu įdėkite mielių ir miltų.
• Kai masė tampa vientisa, sudėkite mėlynes.
• Švelniai maišykite, kad uogos tolygiai pasiskirstytų.
• Supilkite tešlą į keksiukų formeles.
• Kepkite 15 minučių.
• Prieš patiekdami leiskite atvėsti.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
186,7 kcal | 22,6 g | 7,6 g | 7,8 g | 4,3 g | 0,1 g | 1,9 g | 36,4 g |
Dietologo patarimas:
Šiuos keksiukus reikėtų valgyti tik retkarčiais. Juos galima vartoti pusryčių metu su vaisiais ir pieno produktais.