Greita paelija

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 40 min.
šalis: Europa

Ingredientai

• 400 g trumpagrūdžių ryžių
• 4 vištienos sparneliai
• 4 vištienos blauzdelės
• 150 g šaldytų, nuvalytų jūrų gėrybių
• 2 svogūnai
• 4 česnako skiltelės
• 1 raudonoji paprika
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 2 arbatiniai šaukšteliai pipirų mišinio
• 1 sultinio kubelis
• 250 ml sauso baltojo vyno
• druskos, pipirų

Instrukcijos

• Ryžius ir sultinio kubelį virkite verdančiame vandenyje. Ryžiai turi likti tvirti.
• Keptuvėje su aliejumi troškinkite vištieną, smulkintą svogūną ir česnaką. Pagardinkite prieskoniais.
• Troškinkite smulkintą papriką.
• Atšildykite ir nusausinkite jūrų gėrybes.
• Paelijai skirtoje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite jūrų gėrybes, ryžius, vištieną ir papriką.
• Pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. 
• Įpilkite baltojo vyno ir uždengę virkite mišinį, kol patiekalas taps gelsvai oranžinės spalvos.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

498,5 kcal28,9 g5,7 g17,7 g4,5 g0,3 g4,2 g504,0 g

Dietologo patarimas:

Paelija yra kilusi iš Valensijos, Ispanijos. Čia pateikiamas paprastesnis patiekalo, kurį pagaminti užtrunka mažiau nei valandą, variantas. Galite pagaminti didesnį paelijos kiekį ir valgyti kelias dienas.