Greita paelija
Ingredientai
• 400 g trumpagrūdžių ryžių
• 4 vištienos sparneliai
• 4 vištienos blauzdelės
• 150 g šaldytų, nuvalytų jūrų gėrybių
• 2 svogūnai
• 4 česnako skiltelės
• 1 raudonoji paprika
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 2 arbatiniai šaukšteliai pipirų mišinio
• 1 sultinio kubelis
• 250 ml sauso baltojo vyno
• druskos, pipirų
Instrukcijos
• Ryžius ir sultinio kubelį virkite verdančiame vandenyje. Ryžiai turi likti tvirti.
• Keptuvėje su aliejumi troškinkite vištieną, smulkintą svogūną ir česnaką. Pagardinkite prieskoniais.
• Troškinkite smulkintą papriką.
• Atšildykite ir nusausinkite jūrų gėrybes.
• Paelijai skirtoje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite jūrų gėrybes, ryžius, vištieną ir papriką.
• Pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
• Įpilkite baltojo vyno ir uždengę virkite mišinį, kol patiekalas taps gelsvai oranžinės spalvos.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
498,5 kcal | 28,9 g | 5,7 g | 17,7 g | 4,5 g | 0,3 g | 4,2 g | 504,0 g |
Dietologo patarimas:
Paelija yra kilusi iš Valensijos, Ispanijos. Čia pateikiamas paprastesnis patiekalo, kurį pagaminti užtrunka mažiau nei valandą, variantas. Galite pagaminti didesnį paelijos kiekį ir valgyti kelias dienas.