Kokosiniai ryžiai

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
gaminimo laikas: 60 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

• 100 ml kokosų pieno
• 125 g ilgagrūdžių baltųjų ryžių
• ¼ puodelio vandens
• 50 g razinų
• ½ puodelio nesaldinto tarkuoto kokoso
• 20 g rudojo cukraus
• Druska, pipirai pagal poreikį

Instrukcijos

• Į puodą įpilkite šiek tiek kokosų pieno, virkite ant silpnos ugnies maišydami mediniu šaukštu ir vis paliesdami puodo dugną.
• Mažėjant skysčiui jis tirštėja, aliejus atsiskiria nuo pieno.
• Toliau maišykite, kol masė taps tiršta ir atsiras smulkių gumuliukų.
• Kai gumuliukai taps rudos spalvos, supilkite likusį kokosų pieną, vandenį, ryžius, razinas, cukrų, druską ir pipirus.
• Troškinkite uždengę, kol mišinys išdžius ir ryžiai išvirs.
• Jei ryžiai neišvirę ir skystis išgaravo, įpilkite šiek tiek vandens.
• Kol verda ryžiai ant vidutinės ugnies sausoje keptuvėje paskrudinkite tarkuotą kokosą.
• Kad nesudegtų, nuolat maišykite.
• Kokosu pagardinkite ryžius.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

245,8 kcal38,4 g13,3 g8,3 g7,1 g0,0 g1,6 g67,5 g

Dietologo patarimas:

Pasirinkus viso grūdo ryžius patiekalas būtų dar labiau subalansuotas.