Kokosiniai ryžiai
Ingredientai
• 100 ml kokosų pieno
• 125 g ilgagrūdžių baltųjų ryžių
• ¼ puodelio vandens
• 50 g razinų
• ½ puodelio nesaldinto tarkuoto kokoso
• 20 g rudojo cukraus
• Druska, pipirai pagal poreikį
Instrukcijos
• Į puodą įpilkite šiek tiek kokosų pieno, virkite ant silpnos ugnies maišydami mediniu šaukštu ir vis paliesdami puodo dugną.
• Mažėjant skysčiui jis tirštėja, aliejus atsiskiria nuo pieno.
• Toliau maišykite, kol masė taps tiršta ir atsiras smulkių gumuliukų.
• Kai gumuliukai taps rudos spalvos, supilkite likusį kokosų pieną, vandenį, ryžius, razinas, cukrų, druską ir pipirus.
• Troškinkite uždengę, kol mišinys išdžius ir ryžiai išvirs.
• Jei ryžiai neišvirę ir skystis išgaravo, įpilkite šiek tiek vandens.
• Kol verda ryžiai ant vidutinės ugnies sausoje keptuvėje paskrudinkite tarkuotą kokosą.
• Kad nesudegtų, nuolat maišykite.
• Kokosu pagardinkite ryžius.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
245,8 kcal | 38,4 g | 13,3 g | 8,3 g | 7,1 g | 0,0 g | 1,6 g | 67,5 g |
Dietologo patarimas:
Pasirinkus viso grūdo ryžius patiekalas būtų dar labiau subalansuotas.