Meksikietiška žaliųjų citrinų sriuba („Sopa de Lima“)

4 žmonėms
paruošimo laikas: 20 min.
gaminimo laikas: 60 min.
šalis: Pietų Amerika

Ingredientai

Sultinys:

  • 3 česnako skiltelės
  • 1 baltas svogūnas
  • 250 g vištienos krūtinėlės
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • 2 lauro lapai
  • ½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Druska

Sofritas:

  • 1 šaukštas daržovių aliejaus
  • ½ raudonojo svogūno
  • 1 geltonasis pipiras
  • 2 pomidorai
  • 1 žalioji citrina, supjaustyta plonais griežinėliais
  • ½ puokštelės šviežios kalendros

Instrukcijos

  • Vištienos krūtinėlę sudėkite į didelį puodą ir įpilkite 3 l vandens.
  • Įdėkite česnaką, nuluptą baltąjį svogūną, raudonėlius, lauro lapus, druskos ir pipirų. Troškinkite ant vidutinės ugnies šiek tiek uždengę puodą 40 minučių.
  • Išimkite vištieną, leiskite atvėsti ir stambiai supjaustykite.
  • Sultinį perkoškite per kiaurasamtį į didelį dubenį, sudėkite pjaustytą vištieną ir atidėkite į šalį.
  • Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, supjaustykite pipirą ir pomidorus.
  • Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, pipirą ir pomidorus. Kepkite 10 minučių, kol daržovės iškeps.
  • Vištienos sultinį ir smulkintą vištienąsupilkite į puodą ir virkite 10 minučių.
  • Sriubą išpilstykite į atskirus dubenėlius ir įdėkite po du plonus žaliosios citrinos griežinėlius bei smulkintos kalendros.
  • Galima patiekti kartu su tortilijomis.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

165,5 kcal

9,9 g

5,8 g

4,1 g

0,7 g

0,1 g

3,3 g

353,5 g

Dietologo patarimas:

Ši sriuba yra tradicinis Jukatano pusiasalio patiekalas. Jos skonis yra gaivus, nors patiekiama karšta. Gaminant galima panaudoti nesuvartotą vištieną.