Meksikietiška žaliųjų citrinų sriuba („Sopa de Lima“)
Ingredientai
Sultinys:
- 3 česnako skiltelės
- 1 baltas svogūnas
- 250 g vištienos krūtinėlės
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 2 lauro lapai
- ½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Druska
Sofritas:
- 1 šaukštas daržovių aliejaus
- ½ raudonojo svogūno
- 1 geltonasis pipiras
- 2 pomidorai
- 1 žalioji citrina, supjaustyta plonais griežinėliais
- ½ puokštelės šviežios kalendros
Instrukcijos
- Vištienos krūtinėlę sudėkite į didelį puodą ir įpilkite 3 l vandens.
- Įdėkite česnaką, nuluptą baltąjį svogūną, raudonėlius, lauro lapus, druskos ir pipirų. Troškinkite ant vidutinės ugnies šiek tiek uždengę puodą 40 minučių.
- Išimkite vištieną, leiskite atvėsti ir stambiai supjaustykite.
- Sultinį perkoškite per kiaurasamtį į didelį dubenį, sudėkite pjaustytą vištieną ir atidėkite į šalį.
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, supjaustykite pipirą ir pomidorus.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, pipirą ir pomidorus. Kepkite 10 minučių, kol daržovės iškeps.
- Vištienos sultinį ir smulkintą vištienąsupilkite į puodą ir virkite 10 minučių.
- Sriubą išpilstykite į atskirus dubenėlius ir įdėkite po du plonus žaliosios citrinos griežinėlius bei smulkintos kalendros.
- Galima patiekti kartu su tortilijomis.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
165,5 kcal | 9,9 g | 5,8 g | 4,1 g | 0,7 g | 0,1 g | 3,3 g | 353,5 g |
Dietologo patarimas:
Ši sriuba yra tradicinis Jukatano pusiasalio patiekalas. Jos skonis yra gaivus, nors patiekiama karšta. Gaminant galima panaudoti nesuvartotą vištieną.