Keptų grikių salotos su daržovėmis
Ingredientai
- 250 g skrudintųgrikių (galima rasti ekologiškų prekių parduotuvėse)
- 2 pomidorai
- 1 maža cukinija
- 1 puokštelė laiškinių česnakų
- 1 citrina
- 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
- 6 šakelės plokščialapių petražolių
- Druska, pipirai
Instrukcijos
- Virkite grikius verdančiame pasūdytame vandenyje 10 minučių. Leiskite atvėsti ir įdėkite į šaldytuvą.
- Susmulkinkite petražoles ir laiškinius česnakus.
- Išspauskite citrinos sultis.
- Nuplaukite daržoves ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Petražoles, laiškinius česnakus ir citrinos sultis sumaišykite su daržovėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Sumaišykite su atšalusiais grikiais ir mėgaukitės.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
295,4 kcal | 9,5 g | 3,8 g | 7,6 g | 1,1 g | 0,1 g | 6,8 g | 76,3 g |
Dietologo patarimas:
Šias salotas galima gaminti ne tik su grikiais, bet ir kitais grūdais. Daržoves taip pat galima keisti savo nuožiūra. Rinkitės sezonines daržoves bei vietinę produkciją.