Migdolų ir imbiero želė

4 žmonėms
paruošimo laikas: 10 min.
šalis: Azija

Ingredientai

• 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
• 400 ml migdolų pieno
• 25 g cukraus
• ½ arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto
• ½ cm gerai susmulkinto imbiero

Instrukcijos

• Želatiną ištirpinkite vandenyje.
• Į puodą supilkite migdolų pieną ir ekstraktą, cukrų, imbierą.
• Kaitinkite, kol užvirs (maždaug 5 minutes).
• Supilkite želatiną.
• Mišinį supilkite į stačiakampio formos indą ir laikykite šaldytuve 3 valandas.
• Supjaustykite kubeliais ir patiekite.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

17,5 kcal1,6 g1,4 g0,2 g0,0 g0,0 g0,1 g7,6 g

Dietologo patarimas:

Migdolų pienas (migdolų gėrimas) yra puiki alternatyva žmonėms, kurie netoleruoja laktozės arba nori mažiau vartoti gyvūninės kilmės pieno. Tačiau migdolų piene dažnai yra pridėtinio cukraus, atkreipkite dėmesį į etiketes.