Migdolų ir imbiero želė
Ingredientai
• 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
• 400 ml migdolų pieno
• 25 g cukraus
• ½ arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto
• ½ cm gerai susmulkinto imbiero
Instrukcijos
• Želatiną ištirpinkite vandenyje.
• Į puodą supilkite migdolų pieną ir ekstraktą, cukrų, imbierą.
• Kaitinkite, kol užvirs (maždaug 5 minutes).
• Supilkite želatiną.
• Mišinį supilkite į stačiakampio formos indą ir laikykite šaldytuve 3 valandas.
• Supjaustykite kubeliais ir patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
17,5 kcal | 1,6 g | 1,4 g | 0,2 g | 0,0 g | 0,0 g | 0,1 g | 7,6 g |
Dietologo patarimas:
Migdolų pienas (migdolų gėrimas) yra puiki alternatyva žmonėms, kurie netoleruoja laktozės arba nori mažiau vartoti gyvūninės kilmės pieno. Tačiau migdolų piene dažnai yra pridėtinio cukraus, atkreipkite dėmesį į etiketes.