Rauginta ruginė sriuba
Ingredientai
• 100 g ruginių miltų
• 1 poras
• 2 morkos
• 1 salieras
• 500 g bulvių
• 50 g šoninės
• 1/2 rūkytos dešros
• 1 kietai virtas kiaušinis
• 2 česnako skiltelės
• 1 lauro lapas
• 2 šaukštai kapotų petražolių
• 1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
• Alyvuogių aliejus
• Druska, pipirai
Instrukcijos
• Likus 48 valandoms iki gaminimo sudėkite ruginius miltus į dubenį.
• Sumaišykite su 300 ml šilto vandens.
• Susmulkinkite česnaką. Sudėkite į mišinį ir gerai išmaišykite.
• Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite šiltai fermentuotis.
• Gaminimo dieną susmulkinkite svogūną.
• Pakepkite su šonine, papildomai nedėkite riebalų.
• Nuskuskite bulves ir morkas. Supjaustykite mažais gabalėliais.
• Nuplaukite porą ir salierą, plonai supjaustykite.
• Rūkytą dešrą ir kiaušinį supjaustykite griežinėliais.
• Daržoves apkepkite puode. Pripilkite vandens, kad apsemtų daržoves. Troškinkite 90 minučių.
• Nukoškite daržoves, nuovirą pasilikite.
• Sumaišykite ruginę tešlą su nuoviru.
• Puode pakaitinkite dešrą, bulves, kiaušinį, daržoves, šoninę ir svogūną. Pridėkite lauro lapą, raudonėlį ir petražoles. Įberkite druskos ir pipirų.
• Viską supilkite į ruginę tešlą. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
372,6 Kcal | 14,1 g | 3,8 g | 13,6 g | 4,3 g | 0,1 g | 7,8 g | 455,5 g |
Dietologo patarimas:
Ši sriuba yra labai maistinga. Ją galima valgyti vakare kaip pagrindinį patiekalą. Ruginius miltus galite pakeisti kitų grūdų miltais.