Rauginta ruginė sriuba

4 žmonėms
paruošimo laikas: 30 min.
gaminimo laikas: 1 val. 45 min.
šalis: Europa

 

 

Ingredientai

• 100 g ruginių miltų
• 1 poras
• 2 morkos
• 1 salieras
• 500 g bulvių
• 50 g šoninės

• 1/2 rūkytos dešros
• 1 kietai virtas kiaušinis
• 2 česnako skiltelės
• 1 lauro lapas
• 2 šaukštai kapotų petražolių
• 1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
• Alyvuogių aliejus
• Druska, pipirai

Instrukcijos

• Likus 48 valandoms iki gaminimo sudėkite ruginius miltus į dubenį.
• Sumaišykite su 300 ml šilto vandens.
• Susmulkinkite česnaką. Sudėkite į mišinį ir gerai išmaišykite.
• Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite šiltai fermentuotis.
• Gaminimo dieną susmulkinkite svogūną.
• Pakepkite su šonine, papildomai nedėkite riebalų. 
• Nuskuskite bulves ir morkas. Supjaustykite mažais gabalėliais.
• Nuplaukite porą ir salierą, plonai supjaustykite.
• Rūkytą dešrą ir kiaušinį supjaustykite griežinėliais.
• Daržoves apkepkite puode. Pripilkite vandens, kad apsemtų daržoves. Troškinkite 90 minučių.
• Nukoškite daržoves, nuovirą pasilikite.
• Sumaišykite ruginę tešlą su nuoviru.
• Puode pakaitinkite dešrą, bulves, kiaušinį, daržoves, šoninę ir svogūną. Pridėkite lauro lapą, raudonėlį ir petražoles. Įberkite druskos ir pipirų.
• Viską supilkite į ruginę tešlą. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies.

 

Energinė vertė

Iš viso angliavandenių

Cukrus

Iš viso riebalų

Sotieji riebalai

Omega 3

Skaidulos

Natris

372,6 Kcal14,1 g3,8 g13,6 g4,3 g0,1 g7,8 g455,5 g

Dietologo patarimas:

Ši sriuba yra labai maistinga.  Ją galima valgyti vakare kaip pagrindinį patiekalą. Ruginius miltus galite pakeisti kitų grūdų miltais.