Senegalo ,,Tiep Bou Dien“
Ingredientai
• 120 g ryžių
• 1 jūrų lydekos filė (arba kitos baltosios žuvies su standžiu minkštimu)
• 3 baltieji svogūnai
• 3 česnako skiltelės
• 3 morkos
• ½ baltojo kopūsto
• 100 g moliūgo
• 1 manijoko gumbas
• 1 baklažanas
• 2 morkos
• 1 aitrioji paprika
• 1 žalia paprika
• ½ pluoštelio petražolių
• 500 ml žuvies sultinio
• 3 šaukštai pomidorų pastos
• druskos, pipirų
• 1 šaukštas daržovių aliejaus
Instrukcijos
• Žuvį supjaustykite dideliais gabaliukais. Nuplaukite švariu vandeniu.
• Smulkiai supjaustykite petražoles, česnaką ir vieną svogūną.
• Mišiniu įtrinkite žuvį.
• Puode įkaitinkite aliejų, apkepkite žuvies gabaliukus ir atidėkite į šalį.
• Nuplaukite ir nulupkite visas daržoves. Supjaustykite gabaliukais.
• Supjaustykite likusius svogūnus ir apkepkite dideliame puode.
• Sudėkite pomidorų pastą ir virkite 2 minutes.
• Supilkite sultinį ir 1 litrą vandens. Sudėkite daržoves, druską, pipirus ir virkite 10 minučių.
• Įdėkite aitriąją papriką (nepjaustytą) ir virkite dar 30 minučių.
• Tuo pačiu metu 10 minučių virkite ryžius.
• Išvirus daržovėms sudėkite žuvį.
• Virkite 15 minučių.
• Iš troškinio išimkite žuvį ir daržoves. Padažą perkoškite per sietelį.
• Į troškintuvą sudėkite ryžius ir pusę padažo. Troškinkite 15 minučių.
• Sudėkite žuvį, daržoves ir patiekite.
Energinė vertė | Iš viso angliavandenių | Cukrus | Iš viso riebalų | Sotieji riebalai | Omega 3 | Skaidulos | Natris |
426,3 kcal | 23,3 g | 13,5 g | 6,6 g | 1,2 g | 0,4 g | 13,4 g | 482 g |
Dietologo patarimas:
Šis troškinys yra tradicinis Senegalo patiekalas. Jį galima gaminti iš įvairios baltosios žuvies. Kadangi gaminimo laikas yra ilgas, daržoves pjaustykite dideliais gabaliukais, kad nesukristų.